Školska knjižnica

 
 

Hvalevrijedan projekt „Žene u crvenom“

U sklopu hvalevrijednog projekta „Žene u crvenom“, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek sudionikom je već drugu godinu za redom u suradnji i s ostalim partnerima Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb: Udrugom CEREBRO, Hrvatskim narodnim kazalištem te Gradskim društvom Crvenog križa. Navedenim projektom želi se potaknuti veća svijest žena o uzrocima i čimbenicima te načinu života koji mogu biti posljedica srčanog i moždanog udara.

Dana 6. veljače održan je kulturnoumjetnički prigodni zabavni program u svečanome foajeu u Hrvatskome narodnom kazalištu naziva „Žene u crvenom“. Učenice naše Škole pridonijele su navedenom događaju modnom revijom u haljinama crvene boje koja simbolizira prevenciju u borbi protiv moždanog ili srčanog udara.

Završni dio programa, dana 7. veljače bio je ostvaren sudjelovanjem i prisustvom učenica 3.b razreda, Beatris Findrik, Ene Mihaljec i Barbare Oršolić u pratnji i pod vodstvom profesorice Marije Knez tijekom okrugloga stola. Povezujući umjetnost i znanost učenici Beatris Findrik, Ena Mihaljec i Karlo Forko obradili su danu temu u obliku prezentacije koja je bila prikazana tijekom trajanja okrugloga stola. Beatris Findrik i Ena Mihaljec sudjelovale su u raspravi davanjem svojih osvrta na knjigu Moždani udar – moj put prema spoznaji autorice i neuroznanstvenice dr. Jill Bolte Taylor.

Osnovni je cilj projekta „Žene u crvenom“ osvijestiti i educirati ljude o cerebrovaskularnim i kardiovaskularnim bolestima i pomoći mladima te svim građanima naše Županije budući da je prevencija zapravo najbrži oblik u sprečavanju bolesti.


Marija Knez


1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8 

 

početna / o školi / kontakt / nastava / aktivnosti i projekti / stručno usavršavanje / linkovi
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© Copyright 2015.
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Drinska 12, 31 000 Osijek / tel: 031/273 126 / fax: 031/273 111 /ured@ss-primijenjenaumjetnostidizajn-os.skole.hr
oblikovanje: Marko Šošić, akademski slikar - prof.
.