Školska knjižnica

 
 

„INFOLOVKA“

Osam učenica naše škole je, u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine, sudjelovalo u prvoj radionici „Infolovka“ u sklopu projekta ABECEDA Informiranja mladih (Erasmus+) čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, a partner Regionalni info-centar za mlade Osijek. Na radionici, u prostoru Info Centra , sudjelovali su učenici osam osječkih srednjih škola s područja Grada Osijeka (Ekonomska i upravna škola, Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas”, Graditeljsko-geodetska škola, Elektrotehnička i prometna škola, III. gimnazija, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna, Medicinska škola, I. gimnazija) i 5 predstavnika škola – ravnateljica, pedagoginja, profesorica, koje su bile u ulozi donositelja odluka.

Nakon predstavljana, međusobno su se upoznali i saznali nešto više o samom projektu ABECEDA informiranja mladih. Također su im predstavljeni rezultati istraživanja stavova njihovih mladih sugrađana na temu informiranja, koje je provedeno u listopadu i studenome, imali su priliku i (neki i prvi put) čuti nešto više o Europskoj povelji o informiranju mladih, Youthpass-u, Eurodesku i Erasmus+ programu.

U vrlo kreativnom i zanimljivom grupnom radu učenici su međusobno razmijenili interese i načine svog osobnog informiranja te izradili predloženi način informiranja mladih (svoje dobi). Nakon prezentiranja svojih radova, u živoj raspravi koja je slijedila, i učenici i profesori su iznijeli svoje i komentirali pojedine stavove te na kraju zaključili kako mladi srednjoškolci itekako promišljaju o tomu što traže kao informaciju i što im je važno kod samog informiranja. I što je najvažnije, mladi žele informacije njima prilagođene (i sadržajem i vizualno), osobno usmjerene i koje ih mogu motivirati na aktiviranje te više cijene “živu riječ” i takav način prenošenja informacija.

Sve njihove preporuke i prijedlozi će biti sumirane i trebale bi zaživjeti u dokumentu koji će biti namijenjen svima koji rade s mladima. A to će svakako doprinijeti da mladi srednjoškolci, u budućnosti budu bolje informirani.

Želim se zahvaliti našim učenicama Ani Kujundžić, Eni Lišinski, Indiri Anđelić, Dorji Bogović, Luciji Oreški, Ivani Nemčić Dardalić, Kristini Crnković i Lani Lončarić na aktivnom sudjelovanju, učenju i doprinosu u boljem informiranju svih naših mladih, a time i kvaliteti njihovog života.

Biljana Nađ, prof.ped.

 

 

početna / o školi / kontakt / nastava / aktivnosti i projekti / stručno usavršavanje / linkovi
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© Copyright 2015.
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Krbavska b.b., 31 000 Osijek / tel: 031/273 126 / fax: 031/273 111 /ured@ss-primijenjenaumjetnostidizajn-os.skole.hr / umjetnicka.skola.osijek@gmail.com
oblikovanje: Marko Šošić, akademski slikar - prof.